Als het ff meezit mag ik in dit nieuwe jaar 60 worden…

Normaalgesproken beginnen onze resultaten met de cijfertjes en daarna laten we de cursist aan het woord. In dit geval draaien we het om. Onze cursist Sjoerd (59 jaar, 2x per week personal training volgend, anoniem vanwege zijn werk) heeft zo’n mooi verhaal op papier gezet, dat wij het belangrijker vinden dat eerst te delen. Neem even de tijd en lees hieronder zijn ervaring over zijn veranderende leefstijl bij ons.

Sjoerd aan het woord: 

“Als het ff meezit mag ik in dit nieuwe jaar 60 worden…
Met dat getal in m’n achterhoofd bedacht ik halverwege vorig jaar dat het een goed moment was om een fysieke ‘tussenstand’ op te maken. De conclusie:

  • Alweer ruim wat jaren te weinig tot helemaal niet gesport
  • Met dank aan veel zittend werk en corona (maar vooral m’n bovengemiddelde eetlust) inmiddels ook ruim 12 kilo te zwaar
  • Beperkte energie voor activiteiten anders dan m’n werk
  • En nog minder zin/motivatie om er echt iets aan te doen…

Kortom, werk aan de winkel! Volgens het internet is het voor mannen zoals mij, verstandig en gezond om te anticiperen op het leeftijdsgebonden verlies van vetmassa.

Maar hoe en wat in deze tijden van beperkende maatregelen? Dan toch maar een sportschool proberen?
Dat leek me nu juist helemaal niets; teveel fysiek fitte mensen, teveel apparaten met teveel mogelijkheden waar ik te weinig kennis van heb, onvoldoende deskundige begeleiding en een sfeer met een te hoog testosteron gehalte.

Een familielid suggereerde een personal trainer, en had zelf ervaring bij MOUVEMENT. Hierop heb ik de club gebeld voor een oriënterend gesprek en bezoek aan de trainingsfaciliteiten. Doorslaggevend voor mij was dat ik me gehoord voelde! Dit vertaalde zich in een aanpak waarbij ik met mijn fysieke mogelijkheden en niveau het sporten laagdrempelig weer kon oppakken. Op basis van mijn voorkeur (geen dril-instructeur!!) heeft coach Roy vervolgens de opdracht op zich genomen om mij te gaan trainen.

Nu een half jaar later, blijven m’n trainingen gevarieerd en motiverend , heb ik m’n streefgewicht al ruimschoots gehaald, kan ik tijdens de training m’n hoofd ‘leegmaken’, ben ik (dankzij de voedingsadviezen) bewuster van hetgeen ik eet en misschien nog wel het meest belangrijk, ben ik ook mentaal weer actiever!

Oh ja, en het kosten aspect. Inderdaad personal training is niet goedkoop…maar zonder twijfel een van de beste investeringen die ik in lange tijd voor mezelf gedaan heb!

Dus MOUVEMENT coaches dankjewel, en tot de volgende training…

Hartelijke groet,

Sjoerd.”

 

De resultaten:

  • Start (17-05-2021): 104,00 kg met 30,1% vet, een metabolische leeftijd van 71 jaar en een totale omtrek van 545,3 cm waarvan 113,3 cm borst, 105,5 cm taille en 108,5 cm heupen.
  • Stand (25-01-2022): 90,30 kg met 26,1% vet, een metabolische leeftijd van 58 jaar en een totale omtrek van 497,0 cm waarvan 103,5 cm borst, 90,8 cm taille en 94,6 cm heupen.

Kortom, Sjoerd is in 8 maanden tijd 13,70 kg afgevallen, 4,0% vet verloren, metabolisch 13 jaar jonger geworden en 48,3 cm in totale omtrek kwijt!  

We zijn ontzettend trots op je Sjoerd. Zoals je zelf zegt, op naar de volgende training!

Wil jij een gezonde leefstijl creëren? Op een verantwoorde manier afslanken? Is persoonlijke ondersteuning iets voor jou? Neem dan nu contact met ons op en zet net als Sjoerd een blijvend topresultaat neer!

Vul hier uw zoekopdracht in