Vitaliteit blijkt beste wapen tegen corona

demooibernhezekrant-4

OSS – Er is nog veel onbekend over het beruchte coronavirus, maar wat we wel al weten is dat je het met een gezond gewicht en een goede vitaliteit waarschijnlijk een stuk minder zwaar te verduren krijgt. Statistieken wijzen uit dat in geval van een besmetting, de prognose voor mensen met overgewicht en een algeheel minder goede conditie, minder goed is. Als gevolg van de coronacrisis groeit daarom nu meer dan ooit het besef dat we onze gezondheid niet voor lief kunnen nemen, en dat de weg naar een gezonder en prettiger leven niet zou moeten wachten tot Nieuwjaarsdag.

Vitaliteit
Daniël Timmermans merkt dit groeiende besef onder de mensen ook. Hij is de universitair geschoolde dertiger die in 2018 de vitaliteitsclub Mouvement begon. “Steeds meer mensen laten zich bij ons begeleiden om juist in deze periode vitaler te worden. Preventief, om gezondheidsproblemen te voorkomen. Maar ook ex-coronapatiënten komen bij ons om met begrip en op het juiste tempo te werken aan hun herstel”, legt de vitaliteitscoach uit. “Inmiddels staat de agenda zo vol, dat we met meerdere personal trainers in touw zijn. Maar voor de mensen voelt het nooit druk aan, want we werken altijd op afspraak.”
Wat voor soort mensen je er kunt treffen? “Onze ‘Mouvers’ zijn van alle leeftijden, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze een helder doel voor ogen hebben waar ze voor willen gaan”, vertelt de eigenaar en coach trots. “Veruit de meesten komen om eindelijk succesvol af te vallen. Op een gezonde manier en met een gezond tempo werken we naar een gezond gewicht toe. Maar we begeleiden ook agenten voor fitheidstesten en er is zelfs een vrouwelijke MMA-vechter die met behulp van ons plan wedstrijdfit is geworden.”

Motivatie
Mouvement is dan ook niet zomaar een sportschool; het richt zich op preventieve gezondheidszorg. De begaande Ossenaar licht toe: “Een vitaliteitscoach zorgt ervoor dat jij op een gezonde en prettige manier door het leven kan.” En sporten alleen is daarvoor niet genoeg. Dat voeding óók een belangrijke rol speelt, dat weten we stiekem allemaal al. Daar worden we na de kerstdagen meestal wel aan herinnerd, als die favoriete spijkerbroek opeens niet meer lekker past.
Maar ondersteuning bieden op deze twee vlakken, maakt het plaatje voor Daniël nog niet compleet: “Cruciaal is zeker ook de gedragscoaching die we bieden. Het kan bij sommige afspraken zo maar zijn dat we meer aan het praten dan aan het sporten zijn. Bij ons sta je niet tegen heug en meug gewichten weg te drukken tot je een ons weegt. Samen kijken we verder: Waarom lukt iets niet? Geloof je in jezelf en je doelen? Wat is je intrinsieke motivatie? Gedachtes kunnen de weg naar succes blokkeren. Daarom komen die bij ons ook aan bod. Je moet zowel fysiek als mentaal in beweging komen.”

Bootybuilding
Wat nog het meest opvalt, is dat er nauwelijks apparaten te bekennen zijn in de moderne en schone sportruimte. Daniel legt uit: “We werken bewust voornamelijk met eigen lichaamsgewicht en met vrije gewichten. Je leert er meer van, boekt sneller resultaten en hebt veel minder kans op blessures.” Alleen sporten saai? Zelfs aan degenen die liever sporten met wat groepsdruk is gedacht, want Mouvement biedt ook small group trainingen, zoals ‘Boxercise’ en ‘Bootybuilding’aan – voor twee tot twaalf personen. Daniëls oprechte enthousiasme is aanstekelijk: “Kom in beweging en draai eens een proeftraining mee! Het beste moment is nú.”

Tekst: Monique van Strien
Foto: Marcel van der Steen
Bron: www.demooibernhezekrant.nl/edities/2020/2191-editie-week-49-2020

Wil jij aan je vitaliteit werken? Meld je dan bij ons aan. Wij ondersteunen je graag!

Vul hier uw zoekopdracht in