‘In deze tijd belangrijk om vitaliteit te verbeteren’

regio-oss2

OSS | ‘Jou in beweging krijgen om zowel fysiek als mentaal de meest optimale versie van jezelf te worden.’ Vitaliteitsclub MOUVEMENT heeft een duidelijk doel met haar ‘Mouvers’. De Osse ondernemer Daniël Timmermans merkt dat in deze coronatijd steeds meer mensen goed in hun vel willen zitten. “Het is belangrijker dan ooit om aan je gezondheid te werken.”

Timmermans was altijd al met sport bezig. Een fanatieke vechtsporter en vrijwel dagelijks in de sportschool te vinden om sterker te worden. Dat hij er later zijn brood mee zou verdienen, had hij echter niet verwacht. “Ik studeerde Innovatiewetenschappen aan de Universiteit en had altijd in gedachten om na mijn opleiding het bedrijfsleven in te gaan. Ik had naast mijn studie wel een bijbaan als fitnessinstructeur, maar ik zag dat in eerste instantie vooral als hobby. Na drie jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, begon het steeds meer te kriebelen: Ik wilde mijn passie achterna en die ligt toch echt in de wereld van sport en gezondheid. Het was tijd voor een carrièreswitch.”

Vitaliteitsclub
Hij schoolde zich om tot vitaliteitscoach, een opleiding die op zijn lijf was geschreven. 1 januari 2018 startte hij zijn eigen onderneming MOUVEMENT (beweging in het Frans, red.). Het ging daarna snel. Begin 2020 kwam het pand aan de Sweelinckstraat 13 in Oss op zijn pad en daar opende hij zijn eigen vitaliteitsclub. Een perfecte locatie dichtbij woonwijken en andere bedrijven. Een ruim pand, waar Mouvers veilig kunnen sporten.

Maatwerk
In zijn vitaliteitsclub staan drie basiselementen centraal: gedrag, voeding en training. Bij MOUVEMENT is er een gevarieerd professioneel team aan het werk en is er ook een samenwerking met een psycholoog. De doelgroep is heel breed. Mannen en vrouwen, van jong tot oud: iedereen is welkom. Je kunt werken met een personal trainer of lekker een uur veilig sporten tijdens een small group training. ”Heel veel mensen willen afvallen en zoeken daar de juiste begeleiding bij. Wij helpen hen om het gewenste doel te bereiken. Maar in onze club trainen bijvoorbeeld ook politieagenten die zich voorbereiden op een fitheidstest, wedstrijdsporters of hartpatiënten die op een verantwoorde wijze willen bewegen.” Hij vervolgt: “Tijdens een intakegesprek bespreken we wat het uiteindelijke doel van iemand is. We werken met een einddoel, maar ook met termijndoelen. Alles is maatwerk, want ieder persoon is anders. In kleine stapjes gaan we proberen tot een leefstijlverandering te komen. Dat is dus niet alleen hier in de club, maar ook op het werk en in de thuissituatie. Wij zijn als coach altijd bereikbaar voor advies en tips.”

Corona
Een gezonde leefstijl versterkt je immuunsysteem, belangrijk in deze coronatijd. Je voelt je fitter en het zelfvertrouwen neemt toe. In deze bijzondere tijd ziet Timmermans dat steeds meer mensen bij MOUVEMENT aankloppen. “Het is belangrijk om aan je vitaliteit te werken. Een goede ontwikkeling is dat ook bedrijven meer bezig zijn met vitaliteit. Want als werknemers zich goed voelen, ga je dat ook op de werkvloer merken. Er lopen al mooie samenwerkingen met het bedrijfsleven en voor 2021 staan meerdere gesprekken op de agenda.”

Tekst: Leon Voskamp
Foto: Regio Oss
Bron: www.publish.folders.eu/nl/fixed/2203577

Wil jij aan je vitaliteit werken? Meld je dan bij ons aan. Wij ondersteunen je graag!

Vul hier uw zoekopdracht in